Ontbijt | 250gr magere kwark, blauwe bessen met klein handje walnoten en honing |
Tussendoortje | Groentemix met 1 stuk fruit |
Lunch | 2 plakjes volkoren brood met vleesbeleg + gekookt/gebakken ei |
Tussendoortje | 1 handje noten |
Avondmaaltijd | Vispakketje |
Avondsnack | 1 pompoen koekje met chocola en pindakaas (met een kop thee) |
Dit heb je nodig:
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Dep de kabeljauw droog met keukenpapier. Bestrooi de kabeljauw aan beide kanten met peper, zout en (gedroogde) dille. Snijd de tomaat in plakken, was de prei en snijd deze in halve ringen.
Neem twee stukken aluminiumfolie en smeer dit in met een klein beetje olijfolie. Leg de kabeljauwfilet erop. Verdeel de tomaat en prei over de kabeljauw. Doe er vervolgens een paar ‘dotjes’ zuivelspread op. Optioneel: besprenkel het vispakketje met een beetje citroensap.
Vouw het aluminiumfolie dicht in een soort punt naar boven. Zo zorg je ervoor dat er boven de kabeljauw nog wat ruimte is waardoor het gerecht lekker kan stomen in de oven. Zet het vispakketje ongeveer 15 minuten in de oven op 180 graden.
Wanneer de vis in de oven staat, heb jij tijd om je eigen gezonde salade erbij te maken. Kijk wat je nog in de koelkast hebt, of kijk eens terug in de afgelopen weken naar lekkere recepten.
Tip: in plaats van kabeljauw kun je natuurlijk ook voor een andere vissoort kiezen. Denk bijvoorbeeld aan zalm of pangafilet