Level
Middel
Bereidinstijd
30 Min
Porties
3
Elk gerecht kun je aanpassen naar je eigen wensen. Deze vega curry wil je gewoon een keer proberen! Wil je graag met vlees? Bak er kip doorheen en je kan het nog frisser maken door een appel er aan toe te voegen.
Ingrediënten
- 200-250 gr (ongekookte) rijst
- 1 middel flespompoen
- 1 middel bloemkool
- 2 handjes vol peultjes
- 1 grote rode ui
- 2 puntpaprika’s
- 300 ml kokosmelk
- 3 tl’s curry paste
- peper en zout naar keuze
- 2 handjes cashewnoten (verdelen over drie borden)
Zo maak je het
Stap 1
Begin met het koken van de rijst op hoog vuur, hou dit wel in de gaten. Ondertussen kun je alle groenten vast in stukjes snijden.
Stap 2
Wanneer alle groenten in stukjes zijn gesneden, fruit je als eerste de ui in de pan. Hierna voeg je eerst de pompoen en bloemkool toe aan de pan, samen met de curry paste en kokosmelk.
Stap 3
Blijf je rijst goed in de gaten houden. Na 5 minuten voeg je de paprika en peultjes toe aan je curry. Laat dit lekker op laag vuur een poosje staan.
Stap 4
Wanneer de rijst klaar is kan je dit vast verdelen over drie borden, daarna de curry mix ook en als topping kun je per bord een klein handje cashewnoten toevoegen.
Eetsmakelijk!