Stamppot zoete aardappel met prei en spekjes
Level
Easy
Bereidinstijd
30 Min
Porties
2
Eens anders dan een stamppot met aardappelen, dit keer zoete aardappelen in combinatie met prei, spekjes en rucola sla. Smaken die heerlijk samen komen!
Ingrediënten
- 400 gr zoete aardappelen
- 200 gr prei
- 1 bakje spekjes
- 1 handvol rucola sla
- 50 ml alpro kookroom
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl paprikapoeder
- peper en zout
- scheutje olijfolie
Zo maak je het
Stap 1
Spoel de zoete aardappelen en de prei af onder de kraan. Schil vervolgens de zoete aardappelen en snijd ze in grove stukjes. Kook ondertussen water in de waterkoker. Kook de zoete aardappelen 15 minuten.
Stap 2
Je gaat verder met de prei. Zorg dat je de prei in dunne ringen snijd. Bak deze vervolgens in de pan met een scheutje olijfolie. Na vijf minuten voeg je 1 tl komijnzaad en 1 tl paprikapoeder toe aan de prei en dit mix je door elkaar.
Stap 3
Wanneer de prei klaar is, schep je dit uit de pan in een bakje. Bak in de pan van de prei nu de spekjes, hier hoef je geen extra olie aan toe te voegen. Ondertussen giet je de zoete aardappelen af, voeg je de kookroom toe en begin je de zoete aardappelen vast te stampen.
Stap 4
Nadat de zoete aardappelen klaar zijn, meng je de prei en spekjes er doorheen. Voeg naar smaak hier zout en peper aan toe. Klaar om het op je bord te scheppen, maak het recept af met een hand vol rucola sla. Eetsmakelijk!